Bugun...

Maliye Bu Defa Mobilya Sektörüne Mercek Tuttu

Gelir İdaresi Başkanlığı, 29 ilde eş zamanlı olarak 17 bin 258 mobilya işletmesini denetleyerek firmalara yaklaşık 53 milyon lira usulsüzlük cezası kesti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Maliye mutlaka kapınızı çalacak demiştik. Özellikle kayıt dışı faaliyet gösterenler ve yüksek kazanç elde edip düşük vergi ödeyenleri denetlemeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.
facebook-paylas
 Tarih: 18-08-2024 19:20:46

Maliye Bu Defa Mobilya Sektörüne Mercek Tuttu

 

Maliye Bu Defa Mobilya Sektörüne Mercek Tuttu

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, mobilya sektöründe kayıt dışı faaliyet gösteren firmalara yönelik geniş çaplı bir denetim başlattı. Üretimin yoğun olduğu 29 ilde bir ay boyunca gerçekleştirilen saha denetimlerinde, 17 bin 258 mükellef denetlenirken, firmalara yaklaşık 53 milyon lira ceza kesildi.

29 ŞEHİRDE DENETİM YAPILDI

Denetimlerde, İstanbul'daki MODOKO ve MASKO, Ankara'daki Siteler gibi mobilya üretimi ve satışının yoğun olduğu bölgelerdeki işletmeler incelendi. Ağaç ve orman ürünleri toptan satışı, ham mobilya imalatı, kesim, boya, vernik gibi fason işler, hırdavatçılar, kumaş ve sünger satışı yapanlar gibi mobilya sektöründe yer alan tüm tedarik zinciri denetime tabi tutuldu.

Denetimlerde, kayıt dışı faaliyetler, işletmeye ait olmayan POS cihazı kullanımı, başkasına ait IBAN'lar üzerinden yapılan tahsilatlar, belge düzeni ve KDV oranlarındaki uyumsuzluklar da kontrol edildi.

53 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ

Bir ay süren denetimler sonucunda, toplam 53 milyon lira ceza kesildi. Ayrıca, 42,3 milyon lira hasılatın kayıt dışı bırakıldığı, 4 bin 727 mükellefin başkasına ait IBAN kullanarak tahsilat yaptığı belirlendi. 463 iş yerinin ise mükellefiyet kaydı olmadan faaliyet gösterdiği tespit edildi.

ŞİMŞEK: DENETİMLER DEVAM EDECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede kararlılıklarını vurgulayarak, "Maliye mutlaka kapınızı çalacak demiştik. Özellikle kayıt dışı olanlar ve az vergi ödeyenler denetimlerden kaçamayacak. Vergide adalet ve etkinlik sağlamak adına mücadelemiz sürecek" dedi.


  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI